Toimituskulut 5,90 euroa | Ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksiin 

Martha Wells

Hälytystila – Murhabotin päiväkirjat 1

20,00 € 25,00 €
sis. 10 % ALV

toimituskulut 5,90 €

Määrä
Toimitus 2-5 arkipäivää

Blogistania Globalia -voittaja!

Tulevaisuudessa avaruusmatkoille on palkattava henkivartijaksi vartiointi- ja turvallisuusandroidi. Vaikka androidit ovat tietoisia, ihmiset vieroksuvat niitä – ja Murhabotin tapauksessa tunne on molemminpuolinen.

Murhabotti on hakkeroinut oman järjestelmänsä ja poistanut androideille asennetut käyttäytymis- ja tottelevaisuusrajoitteet. Se on lähetetty kaukaiselle planeetalle tutkijaryhmän turvaksi, mutta töiden tekemisen sijaan se mieluiten pysyttelisi omissa oloissaan, ahmisi saippuasarjaa ja välttelisi kiusallisia kohtaamisia ihmisten kanssa.

Mutta kun tutkijat kokeita tehdessään joutuvat pahaan pulaan, jää Murhabotin vastuulle pelastaa ihmisensä.

Hälytystila on mustalla huumorilla höystetyn scifisarjan avausosa. Päiväkirjaa pitävä Murhabotti tarkkailee maailmaa ympärillään ja yrittää löytää oman paikkansa siinä – ja tekee samalla kirpaisevan osuvia huomioita ennakkoluuloisista ihmisistä.

Martha Wells on amerikkalainen scifi- ja fantasiakirjailija, joka on voittanut kaikki genren tärkeimmät palkinnot. Murhabotin päiväkirjoja on myyty yli miljoona kappaletta painettuina kirjoina, ja Hälytystila on käännetty 28 kielelle. Kirjan on suomentanut ansioitunut spekulatiivisen fiktion kääntäjä Mika Kivimäki.

”Juuri ristiriitaisuuksiensa ansiosta Murhabotista kasvaa rakastettavan antisankarin arkkityyppi. Hahmo, jonka olotilojen ja edesottamusten seuraaminen on sekä nautinnollista että viihdyttävää.”
Helsingin Sanomat

_________________

Ilmestynyt huhtikuussa 2023
Alkuteos The Murderbot Diaries 1: All Systems Red
Suomentanut Mika Kivimäki
KL 84.2
Sidottu, 135 × 200 mm
191 sivua
ISBN 978-952-406-008-0
Kansi: Samppa Ranta

Sinua voisi kiinnostaa nämä